pVoor informatie bel: +31 6 53 94 44 34

GER HOFSTEE

Achtergrond

Ger Hofstee (Rotterdam) is getrouwd en vader van twee kinderen. Ger studeerde macro-economie (Rotterdam), marketing (Amsterdam), bedrijfskunde (Boston) en e-learning and digital cultures (Edinburgh). Hij verdiende zijn sporen op alle treden van de marketingladder: product-, sales- en marketing manager bij Akzo Nobel, maar hij bekleedde ook strategische posities als commercieel- en algemeen directeur. Ook was hij voorzitter van een van de groepsdirecties van Elsevier Reed en CEO bij Seiko Communications.

Zijn operationele en strategische ervaring kwamen goed van pas bij de meer dan vijf-en-tachtig opdrachten die hij daarna als zelfstandig adviseur uitvoerde in consumenten-, industriële- en dienstenmarkten. Ger zijn 'drive' is het om organisaties te helpen markt- en klantgerichter te worden. De ontwikkeling van innovatieve product-, merk- en communicatiestrategieën speelt daarbij een belangrijke rol.

Sinds enkele jaren heeft Ger zijn deskundigheid uitgebreid met het begeleiden van organisaties die hun 'traditionele' marketing strategie met (nieuwe) digitale strategieën willen combineren en versterken. Hij ziet de transformatie van analoog naar digitaal "op volle toeren draait" en tal van nieuwe kansen biedt.

Ger slaat graag een brug tussen theorie en praktijk van marketing. Dit komt o.a. tot uiting in zijn langjarige betrokkenheid bij onderwijs. Zo was hij o.a. decaan van IBO Business School (Leusden) en is negen jaar professor Marketing aan de Université Paul Cezanne (Aix en Provence en Marseille).

Daarnaast is hij als adviseur, docent en trainer/coach betrokken geweest bij talrijke in company training- en opleidingstrajecten gericht op deskundigheidsbevordering op het gebied van marketing en klantgerichtheid. Van zijn hand zijn verschenen zo'n twaalf boeken, waaronder “Master in Marketing”, “Vraaggestuurde Informatie Logistiek”, “Changing the rules in the Internet era” en “World Mega Trends” en “Alle 25 goed. Geheide high performance marketing strategieën”, “vananaloognaardigitaal.nu” en zijn nieuwste boek “De disruptieve kracht van digitalisering, 50 actuele marketing cases”.

Referenties

  • " Ger is in mijn ogen de beste marketeer van West Europa!"

    Mr. Eric Pouw , Voorzitter holdingdirectie DAS